gencat
ICEC

Catalan Arts

Natàlia Garriga
Consellera de Cultura
Generalitat de Catalunya

El sector de la il·lustració a Catalunya viu un moment extraordinari. Els il·lustradors i il·lustradores treballen arreu del món, les seves obres es presenten a les grans fires internacionals i han rebut premis de prestigi. Ara, com ha passat històricament, comptem amb una quantitat impressionant de noms propis en l’àmbit de la il·lustració i la narració visual que reben reconeixement internacional i les obres dels i les quals es publiquen regularment en català i en altres llengües, en suports molts diferents però amb un indiscutible segell que les identifica: la qualitat.

En aquest context, em plau presentar-vos aquest catàleg virtual, que inclou mostres de la feina dels i les il·lustradores catalanes amb l’objectiu d’afavorir la coneixença i l’intercanvi professional en un context global i digital. D’aquesta nova eina en vull destacar una arquitectura que afavoreix la navegació i la descoberta dels artistes, molt singularment gràcies a un cercador per especialitats que facilita l’accés a tot tipus de contingut.

El catàleg que presentem té un disseny fàcil i intuïtiu, adreçat als públics professionals objectius, que s’adapta per ser consultat correctament a través de diferents dispositius. A aquest fet, s’hi suma una imatge atractiva, d’estètica contemporània, pensada per donar el màxim protagonisme a les imatges, autèntiques cartes de presentació dels i les creadores que formen part d’aquest compendi.

La il·lustració és una professió artesanal i vocacional que apropa l’art a petits i a grans, i ho fa valent-se de desenes de tècniques aplicades al servei d’un objectiu major, que no és altre que el d’explicar una història, compartir una vivència, emocionar el lector i l’espectador.

Sabedores del molt nombrós i extremament sòlid talent que exportem en aquest camp, estem convençudes que aquesta nova eina d’accés ràpid, universal i obert permetrà donar a conèixer, encara d’una manera més efectiva, la feina excel·lent de tants i tantes cartellistes, dibuixants, il·lustradors infantils o autors de còmic que exerceixen a manera d’ambaixadors culturals de Catalunya al món.

Catalan Arts

Catalan Arts és la marca de l'Institut Català de les Empreses Culturals per a l'exportació i la internacionalització de les empreses culturals i creatives catalanes. L’ICEC és una institució pública del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i mitjançant la nostra xarxa d'oficines a Europa (Barcelona, ​​Berlín, Brussel·les, Londres i París) treballem diverses línies d'acció per a connectar, guiar i donar suport a les empreses culturals i creatives en el seu accés als mercats.

Des de Catalan Arts promovem la presència de creacions i empreses catalanes a mercats, assistint a amb un estand institucional a fires i esdeveniments professional clau com les fires del llibre de Bolonya, Frankfurt, Londres i Guadalajara.

A més, oferim tot tipus de materials i recursos als professionals de Catalunya que volen desenvolupar els seus projectes internacionalment com als professionals d’altres països que busquen produccions artístiques i volen establir contacte amb els seus creadors i promotors.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de terceres persones per millorar l’experiència de navegació.

Si continueu navegant, considerarem que esteu donant el vostre consentiment a l'ús d'aquestes.

Atenció! La reproducció o explotació de les il·lustracions i materials està subjecta a autorització legal.

Més informació